Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie
dc.contributor.author Liberská, Anna
dc.date.accessioned 2020-09-16T14:29:43Z
dc.date.available 2020-09-16T14:29:43Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-07-20
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/76476
dc.description.abstract Bakalářská práce se zaměřuje na spojitost lepku s poruchami autistického spektra. První část se zabývá charakteristikou lepku a onemocněními s ním spojenými, funkcí tenkého střeva a popisem poruch autistického spektra. Další část je věnována samotné spojitosti autismu s lepkem a vztahu lepku ke střevní sliznici. V závěru práce jsou uvedeny analytické metody využívané pro stanovení obsahu lepku v potravinách. cze
dc.format 62 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject lepek cze
dc.subject tenké střevo cze
dc.subject bezlepková dieta cze
dc.subject poruchy autistického spektra cze
dc.subject opioidní peptidy cze
dc.subject gluten eng
dc.subject small intestine eng
dc.subject gluten-free diet eng
dc.subject autism spectrum disorder eng
dc.subject opioid peptides eng
dc.title Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami cze
dc.title.alternative Gluten and its association with various diseases and disorders eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2020-08-18
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis focuses on the association of gluten and autism spectrum disorders. The first part deals with characteristics of gluten and diseases associated with it, the function of the small intestine and the description of autism spectrum disorders. The next part is devoted to the association of autism with gluten and the connection between gluten and the intestinal mucosa. Analytic methods used to determine the gluten content in food are presented at the end of the thesis. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucí bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 40023
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet