dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Hanzlova, Nadiya
|
|
dc.date.accessioned |
2020-09-16T14:29:41Z |
|
dc.date.available |
2020-09-16T14:29:41Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.date.submitted |
2020-07-20 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/76472 |
|
dc.description.abstract |
Předkládaná bakalářská práce se zabývá významem alternativní mléčné výživy pro kojence a popisem základních složek výživy novorozenců a kojenců v rámci fyziologických odlišností v trávicím traktu obou výše zmiňovaných věkových kategorií. Práce rovněž definuje důvody zařazení alternativní mléčné výživy do stravy kojenců. Součástí práce je také srovnání alternativní mléčné výživy kojenců na trhu České republiky a Ukrajiny z hlediska složení, technologie výroby, legislativních předpisů a intenzity užívání. |
cze |
dc.format |
47 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
alternativní mléčná výživa |
cze |
dc.subject |
mateřské mléko |
cze |
dc.subject |
základní složky potravy kojenců |
cze |
dc.subject |
alternative milk nutrition |
eng |
dc.subject |
breast milk |
eng |
dc.subject |
basic components of infant food |
eng |
dc.title |
Alternativní mléčná výživa u kojenců |
cze |
dc.title.alternative |
Alternative milk nutrition for Iifants |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2020-08-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
The presented bachelor thesis deals with the importance of current alternative milk nutrition for infants and the description of the basic components of nutrition of new-borns and infants within the framework of physiological differences in the digestive tract of both the above-mentioned categories. This work also defines the reasons for the inclusion of alternative dairy nutrition in the diet of infants. Next part of this work is focused on the comparison of alternative milk nutrition of infants on the market of the Czech Republic and Ukraine in terms of composition, production technology, legislation and intensity of use. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
35715 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |