Alternativní mléčná výživa u kojenců

Show simple item record

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Hanzlova, Nadiya
dc.date.accessioned 2020-09-16T14:29:41Z
dc.date.available 2020-09-16T14:29:41Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-07-20
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/76472
dc.description.abstract Předkládaná bakalářská práce se zabývá významem alternativní mléčné výživy pro kojence a popisem základních složek výživy novorozenců a kojenců v rámci fyziologických odlišností v trávicím traktu obou výše zmiňovaných věkových kategorií. Práce rovněž definuje důvody zařazení alternativní mléčné výživy do stravy kojenců. Součástí práce je také srovnání alternativní mléčné výživy kojenců na trhu České republiky a Ukrajiny z hlediska složení, technologie výroby, legislativních předpisů a intenzity užívání. cze
dc.format 47 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject alternativní mléčná výživa cze
dc.subject mateřské mléko cze
dc.subject základní složky potravy kojenců cze
dc.subject alternative milk nutrition eng
dc.subject breast milk eng
dc.subject basic components of infant food eng
dc.title Alternativní mléčná výživa u kojenců cze
dc.title.alternative Alternative milk nutrition for Iifants eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2020-08-17
dc.description.abstract-translated The presented bachelor thesis deals with the importance of current alternative milk nutrition for infants and the description of the basic components of nutrition of new-borns and infants within the framework of physiological differences in the digestive tract of both the above-mentioned categories. This work also defines the reasons for the inclusion of alternative dairy nutrition in the diet of infants. Next part of this work is focused on the comparison of alternative milk nutrition of infants on the market of the Czech Republic and Ukraine in terms of composition, production technology, legislation and intensity of use. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 35715
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account