Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.author |
Roulová, Nikola
|
cze |
dc.contributor.author |
Moťková, Petra
|
cze |
dc.contributor.author |
Brožková, Iveta
|
cze |
dc.contributor.author |
Pejchalová, Marcela
|
cze |
dc.date.accessioned |
2020-03-19T12:18:06Z |
|
dc.date.available |
2020-03-19T12:18:06Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
cze |
dc.identifier.isbn |
978-80-89738-19-9 |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74630 |
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo zhodnotit možnosti izolace patogenních bakterií rodu Salmonella, Yersinia, Campylobacter a bakterie Staphylococcus aureus z odpadních vod pomocí klasických kultivačních technik. Za tímto účelem byly jednotlivé patogenní bakterie současně izolovány několika rozdílnými kultivačními postupy, které vycházely z platných ČSN ISO norem, které byly dále modifikovány. Hlavním záměrem bylo najít co nejméně časově a pracně náročný a současně dostatečně citlivý kultivační postup. |
cze |
dc.format |
p. 188-181 |
cze |
dc.language.iso |
cze |
cze |
dc.publisher |
Ministerstvo poľnohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky |
cze |
dc.relation.ispartof |
Mladí vedci - bezpečnosť potravinového reťazca : zborník príspevkov s vedeckej konferencie |
cze |
dc.rights |
open access |
eng |
dc.subject |
Salmonella |
cze |
dc.subject |
Yersinia |
cze |
dc.subject |
Campylobacter |
cze |
dc.subject |
Staphylococcus |
cze |
dc.subject |
odpadní voda |
cze |
dc.subject |
Salmonella |
eng |
dc.subject |
Yersinia |
eng |
dc.subject |
Campylobacter |
eng |
dc.subject |
Staphylococcus |
eng |
dc.subject |
waste water |
eng |
dc.title |
MOŽNOSTI IZOLACE VYBRANÝCH PATOGENNÍCH BAKTERIÍ Z ODPADNÍCH VOD |
cze |
dc.title.alternative |
POSSIBILITIES OF ISOLATION SELECTED PATHOGEN BACTERIA FROM WASTE WATER |
eng |
dc.type |
ConferenceObject |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work was to evaluate the possibilities of isolation of pathogenic bacteria of the genus Salmonella, Yersinia, Campylobacter and Staphylococcus aureus from waste water using classical cultivation techniques. For this purpose, individual pathogenic bacteria were simultaneously isolated by several different cultivation procedures, which were based on valid ČSN ISO standards, which were further modified. The main aim was to find the least demanding and time-consuming and at the same time sufficiently sensitive cultivation procedure. |
eng |
dc.event |
Mladí vedci – bezpečnosť potravinového reťazca (21.11.2019 - 22.11.2019, Bratislava) |
cze |
dc.peerreviewed |
yes |
cze |
dc.publicationstatus |
postprint |
cze |
dc.project.ID |
SGS_2019_007/Využití moderních analytických, molekulárně biologických, mikrobiologických a cytologických metod při analýzách biologických vzorků |
cze |
dc.identifier.obd |
39883158 |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|