Typizační metody využitelné v epidemiologii listeriových nákaz

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Pejchalová, Marcela
dc.contributor.author Králová, Daniela
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:21:21Z
dc.date.available 2019-09-25T05:21:21Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-07-04
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74160
dc.description.abstract Téma mé bakalářské práce je zaměřit se na typizační metody pro epidemiologii listerióz. V první části jsou popsány základní vlastnosti, které jsou charakteristické pro rod Listeria a následně základní identifikační metody, které jsou nezbytné pro přesnou diagnostiku a rozlišení jednotlivých druhů, spolu s výhodami a nevýhodami, které dané metody přináší. V závěru své práce se zaměřuji na incidenci listeriózy v EU a ČR spolu s organizacemi a orgány státní správy, které se této problematice věnují a dále popisuji dotazníky, které se používají nejčastěji pro studium trvanlivosti Listeria monocytogenes u potravin určených k přímé spotřebě. cze
dc.format 61 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Listeria monocytogenes cze
dc.subject epidemie cze
dc.subject potraviny cze
dc.subject diagnostika cze
dc.subject Listeria monocytogenes eng
dc.subject epidemics eng
dc.subject food eng
dc.subject diagnostics eng
dc.title Typizační metody využitelné v epidemiologii listeriových nákaz cze
dc.title.alternative Typing Methods Useful in The Epidemiology Of Listeria Infections eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-21
dc.description.abstract-translated The topic of my bachelor thesis is to focus on typing methods for epidemiology of listeriosis. The first part describes the basic characteristics of the genus Listeria and basic identification methods that are necessary for accurate diagnosis and differentiation of the species, along with the advantages and disadvantages that methos bring. At the end of my work I focus on the incidence of listeriosis in the EU and the Czech Republic, together with organizations and state administration that deal with this issue and further describe the questionnaires that are used most often for the study of durability of Listeria monocytogenes for ready-to-eat food. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Zdravotní laborant cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D39851
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.defence 1. Prezentace výsledků bakalářské práce. 2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k BP. cze
dc.identifier.stag 37571
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet