Antioxidační vlastnosti sýrů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Sýkora, Martin
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:46Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:46Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-08-12
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74117
dc.description.abstract Tato bakalářská práce přináší formou literární rešerše teoretický přehled o antioxidačních vlastnostech mléka a sýrů, včetně úvodu do obecné technologie sýrů a pojednání o jejich nutričním významu. Zaměřuje se na zdroje antioxidačních účinků, dále uvádí možnosti, kterými lze ovlivnit faktory vedoucí k obohacení potravy o látky zvyšující tento benefit a také popisuje nejběžnější stanovení antioxidační aktivity formou jednotlivých metod. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject aktivita cze
dc.subject radikál cze
dc.subject sýry cze
dc.subject mléko cze
dc.subject obranyschopnost cze
dc.subject fortifikace cze
dc.subject antioxidants eng
dc.subject activity eng
dc.subject radicals eng
dc.subject cheeses eng
dc.subject milk eng
dc.subject defences eng
dc.subject fortification eng
dc.title Antioxidační vlastnosti sýrů cze
dc.title.alternative Antioxidant properties of cheeses eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-20
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis brings a literary research of the theoretical overview of antioxidant properties of milk and cheeses, which includes basic cheese technology with a discussion on their nutritional importance. The present paper aims at the sources of antioxidant effects, simultaneously, the paper presents options which might influence surrounding factors leading to the increase of this benefit, the total food efficiency and also describes the most common determinations of antioxidant activity, which is achieved by selected methods. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40110
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student seznámil členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byl seznámen s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 38823
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet