Digitální knihovnaUPCE
 

Antioxidační vlastnosti sýrů

Bakalářská práceStatus neznámý
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce přináší formou literární rešerše teoretický přehled o antioxidačních vlastnostech mléka a sýrů, včetně úvodu do obecné technologie sýrů a pojednání o jejich nutričním významu. Zaměřuje se na zdroje antioxidačních účinků, dále uvádí možnosti, kterými lze ovlivnit faktory vedoucí k obohacení potravy o látky zvyšující tento benefit a také popisuje nejběžnější stanovení antioxidační aktivity formou jednotlivých metod.

Rozsah stran

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40110

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

antioxidanty, aktivita, radikál, sýry, mléko, obranyschopnost, fortifikace, antioxidants, activity, radicals, cheeses, milk, defences, fortification

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced