Antioxidační vlastnosti sýrů
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce přináší formou literární rešerše teoretický přehled o antioxidačních vlastnostech mléka a sýrů, včetně úvodu do obecné technologie sýrů a pojednání o jejich nutričním významu. Zaměřuje se na zdroje antioxidačních účinků, dále uvádí možnosti, kterými lze ovlivnit faktory vedoucí k obohacení potravy o látky zvyšující tento benefit a také popisuje nejběžnější stanovení antioxidační aktivity formou jednotlivých metod.
Rozsah stran
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D40110
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
antioxidanty, aktivita, radikál, sýry, mléko, obranyschopnost, fortifikace, antioxidants, activity, radicals, cheeses, milk, defences, fortification