dc.contributor.advisor |
Bajer, Tomáš |
|
dc.contributor.author |
Bolková, Alexandra
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:44Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:44Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-06-26 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74112 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je rešeršní a zabývá se hodnocením kvality vína. Úvodní část práce je zaměřena na historii pěstování a výroby vína a na chemické složení hroznů. Další kapitoly pojednávají o technologii výroby vína a hodnocením kvality vín po smyslové i analytické stránce. Část práce je věnována faktorům, které ovlivňují výslednou kvalitu vín, jako je sběr hroznů či nedostatky, vady a choroby vína. Závěrečná kapitola je věnována zdravotním aspektům konzumace vína. |
cze |
dc.format |
80 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno |
cze |
dc.subject |
složení hroznů |
cze |
dc.subject |
hodnocení kvality vín |
cze |
dc.subject |
výroba vína |
cze |
dc.subject |
vady a choroby vína |
cze |
dc.subject |
wine |
eng |
dc.subject |
composition of grapes |
eng |
dc.subject |
wine evaluation |
eng |
dc.subject |
wine production |
eng |
dc.subject |
defects and diseases of wine |
eng |
dc.title |
Hodnocení kvality vín |
cze |
dc.title.alternative |
Evaluation of wine quality |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the evaluation of wine quality. The introductory
part of the thesis is focused on the history of wine growing and production and on the chemical composition of grapes. The next chapters deal with the technology of wine production and the evaluation of wine quality in terms of sensory and analytical aspects. Part of the work is devoted to factors that influence the final quality of wines, such as grape picking or deficiencies, defects and diseases of wine. The final chapter informs about health aspects of wine consumption. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40089 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
37945 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |