Hodnocení kvality vín

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Bajer, Tomáš
dc.contributor.author Bolková, Alexandra
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:44Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:44Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-06-26
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74112
dc.description.abstract Bakalářská práce je rešeršní a zabývá se hodnocením kvality vína. Úvodní část práce je zaměřena na historii pěstování a výroby vína a na chemické složení hroznů. Další kapitoly pojednávají o technologii výroby vína a hodnocením kvality vín po smyslové i analytické stránce. Část práce je věnována faktorům, které ovlivňují výslednou kvalitu vín, jako je sběr hroznů či nedostatky, vady a choroby vína. Závěrečná kapitola je věnována zdravotním aspektům konzumace vína. cze
dc.format 80 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cze
dc.subject složení hroznů cze
dc.subject hodnocení kvality vín cze
dc.subject výroba vína cze
dc.subject vady a choroby vína cze
dc.subject wine eng
dc.subject composition of grapes eng
dc.subject wine evaluation eng
dc.subject wine production eng
dc.subject defects and diseases of wine eng
dc.title Hodnocení kvality vín cze
dc.title.alternative Evaluation of wine quality eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-19
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the evaluation of wine quality. The introductory part of the thesis is focused on the history of wine growing and production and on the chemical composition of grapes. The next chapters deal with the technology of wine production and the evaluation of wine quality in terms of sensory and analytical aspects. Part of the work is devoted to factors that influence the final quality of wines, such as grape picking or deficiencies, defects and diseases of wine. The final chapter informs about health aspects of wine consumption. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40089
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 37945
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet