Vliv vybraných složek prostředí na kvalitu vody a potravin

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Novotný, Ladislav
dc.contributor.author Hofmeisterová, Leona
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:44Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:44Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-06-27
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74110
dc.description.abstract Práce se zabývá vybranými vlivy podmínek prostředí na diskutovanou kvalitu vody a potravin, zejména s ohledem na těžké kovy - Hg, Pb, As, Zn, Fe, Cu. Zvláštní pozornost byla věnovaná vybraným aspektům jejich vlastností, toxicity a jejich role z hlediska ochrany životního prostředí a zdraví. V této souvislosti byly diskutovány některé pokročilé analytické techniky umožňující rychlé stanovení výše uvedených těžkých kovů, jakož i jejich toxikologické limity a příslušné předpisy. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject těžké kovy cze
dc.subject rtuť cze
dc.subject olovo cze
dc.subject kadmium cze
dc.subject arsen cze
dc.subject zinek cze
dc.subject železo cze
dc.subject měď cze
dc.subject potraviny cze
dc.subject voda cze
dc.subject kontaminace cze
dc.subject legislativa cze
dc.subject heavy metals eng
dc.subject mercury eng
dc.subject lead eng
dc.subject cadmium eng
dc.subject arsenic eng
dc.subject zinc eng
dc.subject iron eng
dc.subject copper eng
dc.subject food eng
dc.subject water eng
dc.subject contamination eng
dc.subject regulations eng
dc.title Vliv vybraných složek prostředí na kvalitu vody a potravin cze
dc.title.alternative Effects of selected environment components on water and food quality eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-20
dc.description.abstract-translated The work dealt with some effects of environmental conditions on the discussed water or food quality, especially with respect to heavy metals - Hg, Pb, Cd, As, Zn, Fe, Cu. Special attention was focused on selected aspects of their its behavior, toxicity and their role from the viewpoint of the environment and health protection. In this context, some advanced analytical techniques allowing a ready determination of the above mentioned heavy metals were discussed as well as their toxicological limits and related regulations. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40095
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 37935
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet