Vliv vybraných složek prostředí na kvalitu vody a potravin
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce se zabývá vybranými vlivy podmínek prostředí na diskutovanou kvalitu vody a potravin, zejména s ohledem na těžké kovy - Hg, Pb, As, Zn, Fe, Cu. Zvláštní pozornost byla věnovaná vybraným aspektům jejich vlastností, toxicity a jejich role z hlediska ochrany životního prostředí a zdraví. V této souvislosti byly diskutovány některé pokročilé analytické techniky umožňující rychlé stanovení výše uvedených těžkých kovů, jakož i jejich toxikologické limity a příslušné předpisy.
Rozsah stran
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D40095
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
těžké kovy, rtuť, olovo, kadmium, arsen, zinek, železo, měď, potraviny, voda, kontaminace, legislativa, heavy metals, mercury, lead, cadmium, arsenic, zinc, iron, copper, food, water, contamination, regulations