Digitální knihovnaUPCE
 

Azobarviva v potravinách

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce je věnována potravinářským azobarvivům. Teoretická část je zaměřena na jejich chemické a fyzikální vlastnosti, využití v potravinářském průmyslu a rizika spojená s jejich konzumací. Dále jsou zde popsány metody jejich analýzy v potravinách. V praktické časti byl spektrofotometricky stanoven obsah azobarviv v několika nealkoholických nápojích.

Rozsah stran

48 s

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40100

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

azobarviva, potravinářská barviva, aditiva, spektrofotometrie, azo dyes, food dyes, additives, spectrophotometry

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced