Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Hloušková, Tereza
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:42Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:42Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-06-12
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74106
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá vlivem sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné. V teoretické části je popsáno složení bobulí révy vinné, složení pokrutin z hlediska obsahu fenolických látek a jejich využití. Následně je popsán vliv antioxidantů na organismus a možné úpravy pokrutin. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část se pak zabývá sušením pokrutin při zvolených teplotách a časech a následným stanovením celkové obsahu fenolických látek a antioxidační kapacity. cze
dc.format 54 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject réva vinná cze
dc.subject pokrutiny hroznů cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject sušení cze
dc.subject grape berry eng
dc.subject grape skin eng
dc.subject grape peels eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject hot air drying eng
dc.title Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné cze
dc.title.alternative Antioxidant properties of grape skin as affected by hot-air drying eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-20
dc.description.abstract-translated This thesis examines the change of antioxidant properties of grape skin dried by hot air. The theoretical part describes the composition of grape berries, skin and their use. After that the effect of antioxidants on human health is described and various methods of grape skin treatment are specified. Analytical methods used in the practical part of thesis are characterized. The effect of drying temperature and time on total phenolic content and antioxidant capacity of dried grape skin is examined. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40094
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 37923
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet