dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Hloušková, Tereza
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:42Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:42Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-06-12 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74106 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné. V teoretické části je popsáno složení bobulí révy vinné, složení pokrutin z hlediska obsahu fenolických látek a jejich využití. Následně je popsán vliv antioxidantů na organismus a možné úpravy pokrutin. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část se pak zabývá sušením pokrutin při zvolených teplotách a časech a následným stanovením celkové obsahu fenolických látek a antioxidační kapacity. |
cze |
dc.format |
54 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
réva vinná |
cze |
dc.subject |
pokrutiny hroznů |
cze |
dc.subject |
antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
sušení |
cze |
dc.subject |
grape berry |
eng |
dc.subject |
grape skin |
eng |
dc.subject |
grape peels |
eng |
dc.subject |
antioxidant activity |
eng |
dc.subject |
hot air drying |
eng |
dc.title |
Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné |
cze |
dc.title.alternative |
Antioxidant properties of grape skin as affected by hot-air drying |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis examines the change of antioxidant properties of grape skin dried by hot air. The theoretical part describes the composition of grape berries, skin and their use. After that the effect of antioxidants on human health is described and various methods of grape skin treatment are specified. Analytical methods used in the practical part of thesis are characterized. The effect of drying temperature and time on total phenolic content and antioxidant capacity of dried grape skin is examined. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40094 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
37923 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |