Antioxidační účinky sýrů
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidačními účinky sýrů. Teoretická část obsahuje popis
sýrů, jejich rozdělení, složení a technologii výroby vybraných typů sýrů. Dále se zabývá antioxidanty,
jejich rozdělením, antioxidačními látkami v sýrech a jejich měřením. Experimentální
část se zaobírá měřením antioxidační aktivity různých druhů sýrů metodami s DPPH a ABTS.
Rozsah stran
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D40107
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
sýry, antioxidační aktivita, radikál, mléčné kultury, cheese, antioxidant activity, radical, milk cultures