Biologicky aktivní látky v rostlině moringa olejodárná (Moringa oleifera)
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Táto bakalárska práca sa zaoberá biologicky aktívnymi látkami prítomnými v rastline Moringa olejodárna. V prvej časti sa venuje popisu, spracovaniu, využitiu a chemickému zloženiu tejto rastliny. Ďalej sú v práci stručne popísané separačné techniky a metódy stanovujúce antioxidačnú aktivitu. Ďalšia časť sa venuje analýze bioaktívnych látok vyskytujúcich sa v moringe olejodárnej.
Rozsah stran
46 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D40092
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Moringa olejodárna, extrakcia, kvapalinová chromatografia, plynová chromatografia, Moringa oleifera, extraction, liquid chromatography, gas chromatography