dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
|
dc.contributor.author |
Svozilová, Annemarie
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:41Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:41Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-07-04 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74101 |
|
dc.description.abstract |
Hlavní náplní této práce je shrnutí dostupných informací o možnostech detekce vybraných bakterií pomocí biosenzorů, které se jeví jako slibný nástroj pro včasnou detekci nežádoucích mikrobů. V první části jsou stručně zmíněni nejčastější původci kontaminace potravin. Hlavní část je pak zaměřena na popis základních vlastností a součástí biosenzorů, a dále jsou zmíněny konkrétní příklady biosenzorů, které byly zkonstruovány pro detekci bakterií. |
cze |
dc.format |
43 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
imunosenzory |
cze |
dc.subject |
biosenzory |
cze |
dc.subject |
patogeny potravin |
cze |
dc.subject |
imunoassays |
eng |
dc.subject |
biosensors |
eng |
dc.subject |
foodborne pathogen |
eng |
dc.title |
Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách |
cze |
dc.title.alternative |
Biosensors for detection of foodborne pathogen |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main task of this thesis is to summarize available informations about detection of selected bacterias by biosensors which are promising tool for early detection of undesirable microbes. In the first part there are briefly mentioned most common food contamination agents.The main part is focused on the description of basic properties and components of biosensors. And further there are concrete examples of biosensors which have been constructed for the detection of bacterias. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40109 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušebni komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
37914 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |