Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie
dc.contributor.author Svozilová, Annemarie
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:41Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:41Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-07-04
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74101
dc.description.abstract Hlavní náplní této práce je shrnutí dostupných informací o možnostech detekce vybraných bakterií pomocí biosenzorů, které se jeví jako slibný nástroj pro včasnou detekci nežádoucích mikrobů. V první části jsou stručně zmíněni nejčastější původci kontaminace potravin. Hlavní část je pak zaměřena na popis základních vlastností a součástí biosenzorů, a dále jsou zmíněny konkrétní příklady biosenzorů, které byly zkonstruovány pro detekci bakterií. cze
dc.format 43 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject imunosenzory cze
dc.subject biosenzory cze
dc.subject patogeny potravin cze
dc.subject imunoassays eng
dc.subject biosensors eng
dc.subject foodborne pathogen eng
dc.title Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách cze
dc.title.alternative Biosensors for detection of foodborne pathogen eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-19
dc.description.abstract-translated The main task of this thesis is to summarize available informations about detection of selected bacterias by biosensors which are promising tool for early detection of undesirable microbes. In the first part there are briefly mentioned most common food contamination agents.The main part is focused on the description of basic properties and components of biosensors. And further there are concrete examples of biosensors which have been constructed for the detection of bacterias. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40109
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušebni komise. cze
dc.identifier.stag 37914
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet