Fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin a jejich analytické stanovení

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka
dc.contributor.author Matušková, Michaela
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:40Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:40Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-07-04
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74097
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je psána formou literární rešerše se zaměřením na stanovení aminokyselin s rozvětveným řetězcem. Nejprve je popsána struktura, vlastnosti a dělení aminokyselin. Poté jsou diskutovány fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin nejen ve sportu a je popsán jejich metabolismus. Dále se bakalářská práce věnuje analytickému stanovení aminokyselin pomocí HPLC v systémech s obrácenými fázemi a derivatizačním činidlům, které si při jejich stanovení používají. V rámci práce jsou diskutovány jejich výhody i nevýhody. cze
dc.format 42 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject aminokyseliny cze
dc.subject aminokyseliny s rozvětveným řetězcem cze
dc.subject derivatizace cze
dc.subject RP-HPLC cze
dc.subject amino acids eng
dc.subject branched-chain amino acids eng
dc.subject derivatization eng
dc.subject RP-HPLC eng
dc.title Fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin a jejich analytické stanovení cze
dc.title.alternative Physiological effects of branched chain amino acids and their analytical determination eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-20
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is written as a literature research with focusing on the determination of branched-chain amino acids. First, the structure, properties and division of amino acids are described. Then, the physiological effects of branched-chain amino acids are discussed not only in sport and their metabolism is described. Further, the bachelor thesis is devoted to the analytical determination of amino acids by reversed-phase HPLC and to different derivatizing agents which are frequently used during their determination. Their advantages and disadvantages are discussed. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40106
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 37910
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet