Fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin a jejich analytické stanovení
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce je psána formou literární rešerše se zaměřením na stanovení aminokyselin s rozvětveným řetězcem. Nejprve je popsána struktura, vlastnosti a dělení aminokyselin. Poté jsou diskutovány fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin nejen ve sportu a je popsán jejich metabolismus. Dále se bakalářská práce věnuje analytickému stanovení aminokyselin pomocí HPLC v systémech s obrácenými fázemi a derivatizačním činidlům, které si při jejich stanovení používají. V rámci práce jsou diskutovány jejich výhody i nevýhody.
Rozsah stran
42 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D40106
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
aminokyseliny, aminokyseliny s rozvětveným řetězcem, derivatizace, RP-HPLC, amino acids, branched-chain amino acids, derivatization, RP-HPLC