Digitální knihovnaUPCE
 

Fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin a jejich analytické stanovení

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce je psána formou literární rešerše se zaměřením na stanovení aminokyselin s rozvětveným řetězcem. Nejprve je popsána struktura, vlastnosti a dělení aminokyselin. Poté jsou diskutovány fyziologické účinky rozvětvených aminokyselin nejen ve sportu a je popsán jejich metabolismus. Dále se bakalářská práce věnuje analytickému stanovení aminokyselin pomocí HPLC v systémech s obrácenými fázemi a derivatizačním činidlům, které si při jejich stanovení používají. V rámci práce jsou diskutovány jejich výhody i nevýhody.

Rozsah stran

42 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40106

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

aminokyseliny, aminokyseliny s rozvětveným řetězcem, derivatizace, RP-HPLC, amino acids, branched-chain amino acids, derivatization, RP-HPLC

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced