Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Mikysek, Tomáš
dc.contributor.author Vacková, Martina
dc.date.accessioned 2019-09-25T05:20:39Z
dc.date.available 2019-09-25T05:20:39Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-07-04
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/74094
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na umělé enzymy. Umělé enzymy jsou v této práci rozděleny podle struktury do čtyř skupin. Každá skupina je popsána a doplněna příklady. Další části práce se zabývají biosenzory a možnostmi zakotvení enzymu nebo umělého enzymu na elektrodový povrch. Poslední část práce uvádí několik publikovaných senzorů na bázi umělých oxidáz a jejich výsledky při stanovení vybraných fenolických látek. cze
dc.format 51 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject enzymy cze
dc.subject umělé enzymy cze
dc.subject tyrosináza cze
dc.subject katechol oxidáza cze
dc.subject biosenzory cze
dc.subject modifikace povrchu elektrody cze
dc.subject senzory na bázi umělé oxidázy cze
dc.subject enzymes eng
dc.subject artificial enzymes eng
dc.subject tyrosinase eng
dc.subject catechol oxidase eng
dc.subject biosensors eng
dc.subject electrode surface modification eng
dc.subject artificial oxidase-based sensors eng
dc.title Umělé enzymy cze
dc.title.alternative Artificial enzymes eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-08-19
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on artificial enzymes. Artificial enzymes are divided into four groups according to the structure in this thesis. Each group is described and examples are given here. The next part of this thesis deals with biosensors and shows the possibility of electrode surface modification by an enzyme or artificial enzyme. There are several published sensors based on artificial oxidases in the final part of the thesis. In this part results in the determination of selected phenolic compounds by these sensors are also shown. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D40112
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 35901
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet