dc.contributor.advisor |
Mikysek, Tomáš |
|
dc.contributor.author |
Vacková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2019-09-25T05:20:39Z |
|
dc.date.available |
2019-09-25T05:20:39Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-07-04 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/74094 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na umělé enzymy. Umělé enzymy jsou v této práci rozděleny podle struktury do čtyř skupin. Každá skupina je popsána a doplněna příklady. Další části práce se zabývají biosenzory a možnostmi zakotvení enzymu nebo umělého enzymu na elektrodový povrch. Poslední část práce uvádí několik publikovaných senzorů na bázi umělých oxidáz a jejich výsledky při stanovení vybraných fenolických látek. |
cze |
dc.format |
51 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
enzymy |
cze |
dc.subject |
umělé enzymy |
cze |
dc.subject |
tyrosináza |
cze |
dc.subject |
katechol oxidáza |
cze |
dc.subject |
biosenzory |
cze |
dc.subject |
modifikace povrchu elektrody |
cze |
dc.subject |
senzory na bázi umělé oxidázy |
cze |
dc.subject |
enzymes |
eng |
dc.subject |
artificial enzymes |
eng |
dc.subject |
tyrosinase |
eng |
dc.subject |
catechol oxidase |
eng |
dc.subject |
biosensors |
eng |
dc.subject |
electrode surface modification |
eng |
dc.subject |
artificial oxidase-based sensors |
eng |
dc.title |
Umělé enzymy |
cze |
dc.title.alternative |
Artificial enzymes |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-08-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on artificial enzymes. Artificial enzymes are divided into four groups according to the structure in this thesis. Each group is described and examples are given here. The next part of this thesis deals with biosensors and shows the possibility of electrode surface modification by an enzyme or artificial enzyme. There are several published sensors based on artificial oxidases in the final part of the thesis. In this part results in the determination of selected phenolic compounds by these sensors are also shown. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40112 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
35901 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |