Digitální knihovnaUPCE
 

Přírodní konzervanty potravin

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Bakalářská práce se zabývá konzervací potravin se zaměřením na přírodní konzervanty. Skládá se ze čtyř kapitol. První kapitola objasňuje, co to aditiva jsou, jak se rozdělují, z čeho se získávají, jaké jsou úkoly aditiv, a zachycuje legislativu související s nimi. V druhé kapitole jsou popsány konzervanty, základní principy konzervace potravin, rozdělení konzervantů dle původu a dle mechanismu účinku a jsou zde vyjmenovány konzervanty povolené v České republice. Třetí kapitola se zabývá přírodními konzervanty, jejich charakteristikou a jednotlivými přírodními konzervanty. Poslední kapitola je věnována zdravotním aspektům přírodních a syntetických konzervantů.

Rozsah stran

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40097

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

aditiva potravin, konzervace potravin, přírodní konzervanty, food additives, food preservation, natural preservatives

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced