Ekonomicko-sociální příčiny a důsledky rozvoje minipivovarnictví v České republice

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vávra, Jan
dc.contributor.author Vaněk, Lukáš
dc.date.accessioned 2019-06-18T10:45:05Z
dc.date.available 2019-06-18T10:45:05Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-05-10
dc.identifier Univerzitní knihovna ( studovna) cze
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/73797
dc.description.abstract Diplomová práce pojednává o minipivovarnictví na území České republiky. V první části práce je věnována pozornost současnému stavu pivovarnického průmyslu a definování subjektů působících v tomto oboru. Stěžejní část je zaměřena na dynamický rozvoj minipivovarnictví v posledních letech. Zároveň jsou v práci rozebrány faktory, které tento rozvoj pozitivně i negativně ovlivňují. Zmapovány jsou také konkrétní ekonomicko-sociální dopady působení minipivovarů na určité zainteresované skupiny. Součástí praktické části jsou dva výzkumy, pomocí kterých jsou poznatky teoretické části ověřeny mezi respondenty z řad minipivovarů. cze
dc.format 76 s., 8 s. příl., 5 s. příl.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject minipivovarnictví cze
dc.subject pivo cze
dc.subject rozvoj cze
dc.subject ekonomické dopady cze
dc.subject sociální dopady cze
dc.subject microbrewery eng
dc.subject beer eng
dc.subject development eng
dc.subject economic impacts eng
dc.subject social impacts eng
dc.title Ekonomicko-sociální příčiny a důsledky rozvoje minipivovarnictví v České republice cze
dc.title.alternative Economic and social causes and development of microbrewing in the Czech Republic eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Machač, Otakar
dc.date.accepted 2019-06-04
dc.description.abstract-translated The thesis deals with microbrewing in the Czech Republic. In the first part of the thesis, attention is paid to the current state of the brewing industry and to the definition of subjects operating in this field. The main part focuses on the dynamic development of microbrewing in recent years. At the same time, factors that influence this development in a positive as well as negative way are being analysed. Particular economic and social impacts of activities of microbreweries on certain stakeholders are also mapped. Within the practical part, there are two surveys providing the key verification of theoretical part data among the respondents from the microbrewery series. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a management chemických a potravinářských podniků cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D39170
dc.thesis.degree-program Chemické a procesní inženýrství cze
dc.description.defence V průběhu obhajoby byly položeny tyto otázky: Proč jste kategorizoval kvantitativní proměnné (velikost obcí podle počtu, velikost výstavu piva zvoleným způsobem? Jak jste stanovil hranici inovační křivky? Jaké tři nejdůležitější příčiny a důsledky minipivovarnictví jste identifikoval? Vysvětlete pojem pivní kultura. Student všechny otázky zodpověděl. cze
dc.identifier.stag 38095
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet