Ekonomicko-sociální příčiny a důsledky rozvoje minipivovarnictví v České republice
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce pojednává o minipivovarnictví na území České republiky. V první části práce je věnována pozornost současnému stavu pivovarnického průmyslu a definování subjektů působících v tomto oboru. Stěžejní část je zaměřena na dynamický rozvoj minipivovarnictví v posledních letech. Zároveň jsou v práci rozebrány faktory, které tento rozvoj pozitivně i negativně ovlivňují. Zmapovány jsou také konkrétní ekonomicko-sociální dopady působení minipivovarů na určité zainteresované skupiny. Součástí praktické části jsou dva výzkumy, pomocí kterých jsou poznatky teoretické části ověřeny mezi respondenty z řad minipivovarů.
Rozsah stran
76 s., 8 s. příl., 5 s. příl.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Ekonomika a management chemických a potravinářských podniků
Studijní program
Chemické a procesní inženýrství
Signatura tištěné verze
D39170
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna ( studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
minipivovarnictví, pivo, rozvoj, ekonomické dopady, sociální dopady, microbrewery, beer, development, economic impacts, social impacts