dc.contributor.advisor |
Vávra, Jan |
|
dc.contributor.author |
Vaněk, Lukáš
|
|
dc.date.accessioned |
2019-06-18T10:45:05Z |
|
dc.date.available |
2019-06-18T10:45:05Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-05-10 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna ( studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/73797 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce pojednává o minipivovarnictví na území České republiky. V první části práce je věnována pozornost současnému stavu pivovarnického průmyslu a definování subjektů působících v tomto oboru. Stěžejní část je zaměřena na dynamický rozvoj minipivovarnictví v posledních letech. Zároveň jsou v práci rozebrány faktory, které tento rozvoj pozitivně i negativně ovlivňují. Zmapovány jsou také konkrétní ekonomicko-sociální dopady působení minipivovarů na určité zainteresované skupiny. Součástí praktické části jsou dva výzkumy, pomocí kterých jsou poznatky teoretické části ověřeny mezi respondenty z řad minipivovarů. |
cze |
dc.format |
76 s., 8 s. příl., 5 s. příl. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
minipivovarnictví |
cze |
dc.subject |
pivo |
cze |
dc.subject |
rozvoj |
cze |
dc.subject |
ekonomické dopady |
cze |
dc.subject |
sociální dopady |
cze |
dc.subject |
microbrewery |
eng |
dc.subject |
beer |
eng |
dc.subject |
development |
eng |
dc.subject |
economic impacts |
eng |
dc.subject |
social impacts |
eng |
dc.title |
Ekonomicko-sociální příčiny a důsledky rozvoje minipivovarnictví v České republice |
cze |
dc.title.alternative |
Economic and social causes and development of microbrewing in the Czech Republic |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Machač, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2019-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with microbrewing in the Czech Republic. In the first part of the thesis, attention is paid to the current state of the brewing industry and to the definition of subjects operating in this field. The main part focuses on the dynamic development of microbrewing in recent years. At the same time, factors that influence this development in a positive as well as negative way are being analysed. Particular economic and social impacts of activities of microbreweries on certain stakeholders are also mapped. Within the practical part, there are two surveys providing the key verification of theoretical part data among the respondents from the microbrewery series. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a management chemických a potravinářských podniků |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D39170 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemické a procesní inženýrství |
cze |
dc.description.defence |
V průběhu obhajoby byly položeny tyto otázky:
Proč jste kategorizoval kvantitativní proměnné (velikost obcí podle počtu, velikost výstavu piva zvoleným způsobem?
Jak jste stanovil hranici inovační křivky?
Jaké tři nejdůležitější příčiny a důsledky minipivovarnictví jste identifikoval?
Vysvětlete pojem pivní kultura.
Student všechny otázky zodpověděl. |
cze |
dc.identifier.stag |
38095 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |