Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza linaloolu v pivu s využitím headspace mikroextrakčních postupů

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá stanovením linaloolu v pivu. Využívá se zde mikroextrakčních technik v headspace uspořádání s následnou analýzou na plynovém chromatografu s plamenovým ionizačním detektorem. Teoretická část je zaměřená na výrobu piva a mikroextrakční techniky, zejména SDME a SPME. V praktické části byly tyto dvě metody optimalizovány a následně aplikovány na reálné vzorky piv. Na závěr byl porovnán obsah linaloolu v klasicky chmelených a za studena chmelených pivech.

Rozsah stran

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40115

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

pivo, linalool, plynová chromatografie, mikroextrakce, SPME, SDME, studené chmelení, beer, linalool, gas chromatography, microextraction, SPME, SDME, dry hopping

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced