Analýza linaloolu v pivu s využitím headspace mikroextrakčních postupů
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá stanovením linaloolu v pivu. Využívá se zde
mikroextrakčních technik v headspace uspořádání s následnou analýzou na plynovém
chromatografu s plamenovým ionizačním detektorem. Teoretická část je zaměřená na výrobu
piva a mikroextrakční techniky, zejména SDME a SPME. V praktické části byly tyto dvě
metody optimalizovány a následně aplikovány na reálné vzorky piv. Na závěr byl porovnán
obsah linaloolu v klasicky chmelených a za studena chmelených pivech.
Rozsah stran
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D40115
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
pivo, linalool, plynová chromatografie, mikroextrakce, SPME, SDME, studené chmelení, beer, linalool, gas chromatography, microextraction, SPME, SDME, dry hopping