Antimikrobiální účinky koncentrovaných hydrolátů získaných destilací rostlinných materiálů
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2019
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tématem této práce je stanovení antimikrobiální a antifungální aktivity hydrolátů. Pro testování byly využity hydroláty levandule, fenyklu, bobkového listu a hřebíčku. Hydroláty jsou vedlejší produkty destilace silic a po řadě dalších experimentů by mohly být některé tyto látky využívány pro své antimikrobiální účinky.
Rozsah stran
101 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Bioanalytik
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
D39155
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
antimikrobiální účinky, Arcobacter, bobkový list, fenykl, hřebíček, hydroláty, levandule, přírodní látky, antimicrobial effects, Arcobacter, laurel, fennel, clove, hydrolates, lavender, natural substances