Digitální knihovnaUPCE
 

Antimikrobiální účinky koncentrovaných hydrolátů získaných destilací rostlinných materiálů

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tématem této práce je stanovení antimikrobiální a antifungální aktivity hydrolátů. Pro testování byly využity hydroláty levandule, fenyklu, bobkového listu a hřebíčku. Hydroláty jsou vedlejší produkty destilace silic a po řadě dalších experimentů by mohly být některé tyto látky využívány pro své antimikrobiální účinky.

Rozsah stran

101 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Bioanalytik

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

D39155

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

antimikrobiální účinky, Arcobacter, bobkový list, fenykl, hřebíček, hydroláty, levandule, přírodní látky, antimicrobial effects, Arcobacter, laurel, fennel, clove, hydrolates, lavender, natural substances

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced