Digitální knihovnaUPCE
 

Sledování mikrobiální stability proteinových přesnídávek

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Cílem této práce je zjistit mikrobiologickou kvalitu a údržnost proteinových přesnídávek a následně stanovit, zda látky, izolované z rostlin jsou schopné prodloužit trvanlivost těchto proteinových přesnídávek. V teoretické části jsou popsány základní složky výživy, ale i energetická hodnota potravin a alternativní směry ve výživě. V neposlední řadě tu jsou popsány vybrané druhy bakterií, byliny a fytochemikálie, které obsahují. V experimentální části je potom popsán přesný postup stanovení a identifikace mikroorganismů, výroby extraktů, stanovení antioxidační aktivity a rozsahu oxidace lipidů a ověření správnosti stanovení antimikrobiální aktivity přídavkem extraktů do reálných vzorků.

Rozsah stran

87 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40183

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

bylinné extrakty, mikroorganismy, přesnídávky, vyvážená strava, herbal extracts, microorganisms, snacks, balanced diet

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced