Digitální knihovnaUPCE
 

Sledování mikrobiální stability proteinových přesnídávek

Diplomová práce
Náhled

Datum publikování

2019

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Cílem této práce je zjistit mikrobiologickou kvalitu a údržnost proteinových přesnídávek a následně stanovit, zda látky, izolované z rostlin jsou schopné prodloužit trvanlivost těchto proteinových přesnídávek. V teoretické části jsou popsány základní složky výživy, ale i energetická hodnota potravin a alternativní směry ve výživě. V neposlední řadě tu jsou popsány vybrané druhy bakterií, byliny a fytochemikálie, které obsahují. V experimentální části je potom popsán přesný postup stanovení a identifikace mikroorganismů, výroby extraktů, stanovení antioxidační aktivity a rozsahu oxidace lipidů a ověření správnosti stanovení antimikrobiální aktivity přídavkem extraktů do reálných vzorků.

Rozsah stran

87 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D40183

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

bylinné extrakty, mikroorganismy, přesnídávky, vyvážená strava, herbal extracts, microorganisms, snacks, balanced diet

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced