dc.contributor.advisor |
Metelka, Radovan |
|
dc.contributor.author |
Holubová, Julie
|
|
dc.date.accessioned |
2019-06-18T07:10:11Z |
|
dc.date.available |
2019-06-18T07:10:11Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-05-09 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/73173 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá elektrochemickým stanovením vitaminu D. Teoretická část uvádí obecný popis vitaminu D, dále popisuje jeho chemickou strukturu, fyziologické účinky, vlastnosti a výskyt v potravinách. Kromě elektrochemického stanovení je také věnována pozornost dalším možnostem stanovení pomocí chromatografických či spektrofotometrických metod. Experimentální část se zaměřuje na výběr nejvhodnějších podmínek pro měření a optimalizaci samotné voltametrické techniky. V poslední části byla metoda ověřena analýzou modelového a reálných vzorků. |
cze |
dc.format |
54 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cholekalciferol |
cze |
dc.subject |
vitamin D |
cze |
dc.subject |
pevná elektroda ze skelného uhlíku |
cze |
dc.subject |
voltametrie |
cze |
dc.subject |
potraviny |
cze |
dc.subject |
cholekalciferol |
eng |
dc.subject |
vitamin D |
eng |
dc.subject |
glassy carbon electrode |
eng |
dc.subject |
voltammetry |
eng |
dc.subject |
food |
eng |
dc.title |
Voltametrické stanovení vitamínu D3 pomocí pevné elektrody ze skelného uhlíku ve vodně-etanolickém prostředí |
cze |
dc.title.alternative |
Voltammetric determination of vitamin D3 at glassy carbon electrode performed in water ethanol mixture |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Červenka, Libor |
|
dc.date.accepted |
2019-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis is focused on electrochemical determination of vitamin D. Theoretical parts presents with general description of vitamin D, it's chemical structure, physiological effects, properties and occurrence in food. Beside electrochemical determination also other analytical methods are described with use of chromatographic or spectrophotometric techniques. Experimental part focused on choosing the best measurement conditions and optimization of voltammetric technique itself. Developed method was also verified by analysis of both model and real samples. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D40118 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
35575 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |