dc.contributor.advisor |
Lešáková, Petra |
|
dc.contributor.author |
Vaníček, Bernard
|
|
dc.date.accessioned |
2019-06-18T07:06:25Z |
|
dc.date.available |
2019-06-18T07:06:25Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.date.submitted |
2019-04-29 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/73067 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na téma plýtvání potravinami v České republice s dopadem na spotřebitele. V práci jsou popsány důležité pojmy a aktuální informace z českých i zahraničních zdrojů. Dále jsou v práci popsána světová, evropská a česká opatření proti plýtvání potravinami. Výzkumná část analyzuje přístup českých spotřebitelů k plýtvání potravinami. Na základě výsledků dotazníkového šetření jsou v závěrečné části navržena opatření proti plýtvání potravinami. |
cze |
dc.format |
66 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
potravinový řetězec |
cze |
dc.subject |
potravinová ztráta |
cze |
dc.subject |
potravinový odpad |
cze |
dc.subject |
spotřebitelé |
cze |
dc.subject |
food chain |
eng |
dc.subject |
food loss |
eng |
dc.subject |
food waste |
eng |
dc.subject |
consumers |
eng |
dc.title |
Plýtvání potravinami v ČR s dopadem na spotřebitele |
cze |
dc.title.alternative |
Food waste in the Czech Republic and its affect on consumers |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2019-05-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on problem with food waste in the Czech Republic and its affect on consumers. The thesis describes important terms and current information from Czech and foreign sources. Furthermore, the thesis describes global, European and Czech measures against food waste. The research part analyzes the answers of respondents from the questionnaire survey and based on them measures against food waste are proposed. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a provoz podniku |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.identifier.signature |
D39091 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cze |
dc.description.defence |
Cílem práce bylo analyzovat téma plýtvání potravinami jako globálního problému vyskytujícího se v ČR. Práce rovněž zahrnovala analýzu dopadu plýtvání potravinami na spotřebitele a zároveň jejich přístup k tématu udržitelné spotřeby potravin. Student zodpověděl následující otázky: V závěru práce uvádíte, že je v České republice problém s malým počtem potravinových bank a jako opatření proti plýtvání navrhujete rozšíření sítě potravinových bank i do menších měst. Nicméně v textu (na str. 46) uvádíte, že nejčastěji vyhazovanými potravinami jsou potraviny, které podléhají rychlé zkáze (ovoce, zelenina, pečivo, mléčné výrobky). Protože potravinové banky se zaměřují na základní trvanlivé potraviny a drogerii, jaká opatření byste doporučil pro využití nejčastěji vyhazovaných potravin ze str. 46?. Jaká je definice udržitelné spotřeby potravin? Objasněte pojmy široká veřejnost, respondenti a návratnost dotazníku v případě Vašeho dotazníkového šetření. Jaké jsou výdaje průměrné domácnosti, které by odpovídaly plýtvání? Srovnával jste Vaše výsledky se zahraničím? Z kterého státu bychom si mohli vzít příklad? Cíl práce byl splněn. |
cze |
dc.identifier.stag |
36446 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |