Využití uhlíkových elektrod v analýze potravin
Disertační práceOtevřený přístupDatum publikování
2018
Autoři
Vedoucí práce
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce se zabývá přípravou, charakterizací a použitím uhlíkových elektrod v analýze
potravin. Převážná část je věnována uhlíkovým pastovým elektrodám, jejich vlastnostem
a modifikacím pro stanovení vybraných analytů. V modelových i reálných vzorcích byl
stanovován akrylamid, dále vitamíny rozpustné v tucích nebo vitamín C a flavonoidy.
Uhlíková pastová elektroda byla rovněž použita pro zhodnocení oxidační stability jedlého
oleje. V práci byly využity různé elektrochemické metody, převážně však cyklická
voltametrie, square wave voltametrie a diferenčně pulzní voltametrie.
Rozsah stran
215 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Analytická chemie
Studijní program
Analytická chemie
Signatura tištěné verze
D38802
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
uhlíková pastová elektroda, modifikované elektrody, akrylamid, vitamíny, flavonoidy, carbon paste electrode, modified electrodes, acrylamide, vitamins, flavonoids