Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií

Disertační práceOtevřený přístup

Abstrakt

Tato dizertační práce se zabývá analýzou látek s antioxidačními účinky v přírodních matricích pomocí kapalinové chromatografie. Je sledována degradace katechinů v zeleném čaji po dobu 6 hodin v jednom nálevu a také vliv dlouhodobého skladovaní na obsah zdraví prospěšných látek. Dále je zkoumán vliv úpravy vzorku černého bezu (sušení a mražení) na obsah antokyanů a vliv úpravy vzorku ječmene na obsah volných a vázaných látek v ječmeni. V neposlední řadě je studován vliv tepelné úpravy lilku na obsah kyseliny chlorogenové.

Rozsah stran

101 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Analytická chemie

Studijní program

Analytická chemie

Signatura tištěné verze

D38796

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

zelený čaj, černý bez, ječmen, lilek, katechiny, antokyany, fenolické látky, kapalinová chromatografie, green tea, elderberry, barley, eggplant, catechins, anthocyanins, polyphenols, liquid chromatography

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced