Digitální knihovnaUPCE
 

Vývoj potravinové alergie v prenatálním období

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Bakalářská práce se zabývá otázkami možného vzniku potravinové alergie již během prenatálního vývoje jedince. V úvodní části je charakterizována potravinová alergie, alergeny a základní mechanismy imunopatologických reakcí. V práci je uveden přehled vývoje imunitního systému v prenatálním období a časně po něm a střevního lymfatického systému k představě o průchodu potravinového alergenu. Stěžejní kapitoly jsou věnovány senzibilizaci potravinovým alergenem u plodu a možnými přenosy alergenu z matky na plod. Závěr práce předkládá informace o současné diagnostice potravinové alergie.

Rozsah stran

52 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Zdravotní laborant

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

D38407

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

potravinová alergie, alergeny, imunopatologická reakce, prenatální období, ontogeneze, senzibilizace, food allergy, allergens, immunopathological reaction, prenatal period, ontogenesis, sensitization

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced