Kontaminanty v dětské výživě
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2018
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce je zaměřena na 5 vybraných kontaminantů, které se objevily v dětské výživě. V úvodu je základ potravinové legislativy, konkrétně týkající se dětské výživy a kontaminantů. U vybraných kontaminantů byly uvedeny jejich vlastnosti, popsán jejich výskyt v životním prostředí a potravinách. Dále jsou zde uvedeny konkrétní příklady, kdy byly tyto kontaminanty nalezeny ve výživě, která je určena kojencům, nebo malým dětem. V závěru práce jsou návrhy na minimalizace vzniku kontaminantů v potravinách.
Rozsah stran
44 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D38760
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
dětská výživa, kontaminace, bisfenol a, dibutylftalát, akrylamid, 3-chlor-propan-1, 2-diol, furan, baby food, contamination, bisfenol a, dibuthylphtalate, acrylamide, 3-chloropropane-1, 2-diol, furan