dc.contributor.advisor |
Hájek, Tomáš |
|
dc.contributor.author |
Tůmová, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2018-08-30T07:43:07Z |
|
dc.date.available |
2018-08-30T07:43:07Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-06-28 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/71670 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá složením mateřského mléka a jeho náhrad, tedy umělé kojenecké výživy. V teoretické části práce je popsán vznik mateřského mléka a složení mateřského mléka, dále obsahuje informace o umělé kojenecké výživě, jejím složení, rozdělení do základních skupin a výrobu. V experimentální části bylo provedeno stanovení vybraných chemických vlastností mateřského mléka a náhrad mateřského mléka, jako je obsah tuků, cukrů, bílkovin nebo vápníku. Získané výsledky byly porovnány jak mezi sebou, tak byly konfrontovány s platnou legislativou. |
cze |
dc.format |
55 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mateřské mléko |
cze |
dc.subject |
umělá kojenecká výživa |
cze |
dc.subject |
tuky |
cze |
dc.subject |
sacharidy |
cze |
dc.subject |
bílkoviny |
cze |
dc.subject |
vápník |
cze |
dc.subject |
breast milk |
eng |
dc.subject |
breast-milk substitutes |
eng |
dc.subject |
fat |
eng |
dc.subject |
carbohydrates |
eng |
dc.subject |
proteins |
eng |
dc.subject |
calcium |
eng |
dc.title |
Stanovení vybraných chemických vlastností náhrad mateřského mléka |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of selected chemical properties of breast milk substitutes |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2018-08-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the chemical composition of breast milk and breast milk substitutes. The composition and creation of breast milk, the composition, production and division into groups of artificial infant nutrition are described in the theoretical part of this thesis. In experimental part the determination of selected chemical properties of breast milk and breast milk substitutes such as fat, sugars, proteins or calcium was investigated. The results were compared between themselves and were confronted with valid legislation. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D38756 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
35703 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |