Stanovení vybraných chemických vlastností náhrad mateřského mléka

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Hájek, Tomáš
dc.contributor.author Tůmová, Martina
dc.date.accessioned 2018-08-30T07:43:07Z
dc.date.available 2018-08-30T07:43:07Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-06-28
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/71670
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá složením mateřského mléka a jeho náhrad, tedy umělé kojenecké výživy. V teoretické části práce je popsán vznik mateřského mléka a složení mateřského mléka, dále obsahuje informace o umělé kojenecké výživě, jejím složení, rozdělení do základních skupin a výrobu. V experimentální části bylo provedeno stanovení vybraných chemických vlastností mateřského mléka a náhrad mateřského mléka, jako je obsah tuků, cukrů, bílkovin nebo vápníku. Získané výsledky byly porovnány jak mezi sebou, tak byly konfrontovány s platnou legislativou. cze
dc.format 55 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject mateřské mléko cze
dc.subject umělá kojenecká výživa cze
dc.subject tuky cze
dc.subject sacharidy cze
dc.subject bílkoviny cze
dc.subject vápník cze
dc.subject breast milk eng
dc.subject breast-milk substitutes eng
dc.subject fat eng
dc.subject carbohydrates eng
dc.subject proteins eng
dc.subject calcium eng
dc.title Stanovení vybraných chemických vlastností náhrad mateřského mléka cze
dc.title.alternative Determination of selected chemical properties of breast milk substitutes eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-08-22
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the chemical composition of breast milk and breast milk substitutes. The composition and creation of breast milk, the composition, production and division into groups of artificial infant nutrition are described in the theoretical part of this thesis. In experimental part the determination of selected chemical properties of breast milk and breast milk substitutes such as fat, sugars, proteins or calcium was investigated. The results were compared between themselves and were confronted with valid legislation. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38756
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 35703
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet