Digitální knihovnaUPCE
 

Vitamín B12 v potravinách

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce pojednává o vitamínu B12, věnuje se doporučenému a skutečnému příjmu, problémům a příčinám při jeho nedostatku v lidském organismu a také jeho různorodým zdrojům v potravě. Práce se zabývá také výrobou a biosyntézou tohoto vitamínu. Zaměřuje se na jeho stabilitu při tepelném zpracování různými technologiemi.

Rozsah stran

56 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D38752

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna( studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

vitamín B12, potrava, propionové bakterie, kulinární úpravy, Vitamin B12, food, propionic bacteria, culinary

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced