Sýry a jejich antioxidační vlastnosti

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Hrančíková, Daniela
dc.date.accessioned 2018-08-30T07:43:03Z
dc.date.available 2018-08-30T07:43:03Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-06-26
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/71659
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je věnována antioxidačním vlastnostem sýrů. Teoretická část obsahuje stručný popis technologií, složení a dělení sýrů. Dále jsou zde popsány antioxidační vlastnosti mléka a sýrů. V praktické části byly analyzovány vzorky sýru gouda v průběhu zrání. U těchto extraktů těchto vzorků byla stanovena schopnost vychytávat H2O2, obsah fenolických látek antioxidační aktivita pomocí metod DPPH a ABTS. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject sýry cze
dc.subject gouda cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject radikály cze
dc.subject cheese eng
dc.subject gouda eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject radicals eng
dc.title Sýry a jejich antioxidační vlastnosti cze
dc.title.alternative Cheese and its antioxidant properties eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-08-21
dc.description.abstract-translated Thesis deals with antioxidant propeties of cheese. The teoretical part describes technology, composition and types of cheese. There is also information about antioxidant properties of milk and cheese. In the practical part, samples of gouda cheese were analyzed at diferent stages of ripenning. Futhermore, the total content of phenolic substances, ability to scavenge H2O2 and antioxidant activity by means of DPPH and ABTS radical scavenging assays were determined. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38743
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila svou bakalářskou práci a zodpověděla veškeré otázky komise. cze
dc.identifier.stag 35639
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet