Digitální knihovnaUPCE
 

Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá bioflavonoidními látkami kvercetinem a rutinem a jejich chemickými a biologickými vlastnostmi. Dále práce uvádí jejich výskyt v potravinách a jejich vliv na lidské zdraví. Zkoumá jejich stabilitu v závislosti na fyzikálních a chemických podmínkách. Zabývá se vhodnými kulinárními úpravami potravin s obsahem těchto látek při zachování jejich zdravotních účinků.

Rozsah stran

52 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D38757

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

kvercetin, rutin, bioflavonoidy, výskyt v potravinách, zdravotní účinky, kulinární úpravy, quercetin, rutin, bioflavonoids, occurence in foods, health effects, culinary processing

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced