Konzervační látky v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2018
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce je zaměřená na konzervační látky a to konkrétně na: kyselinu benzoovou, boritou, propionovou, sorbovou a jejich soli. Jsou zde uvedené základní vlastnosti, výroba, expozice, toxikologická a biologická data a především vliv na zdraví člověka.
Rozsah stran
53 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D38758
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
kyselina benzoová, kyselina boritá, kyselina propionová, kyselina sorbová, aditivní látky, benzoic acid, boric acid, propionic acid, sorbic acid, food additive