Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka
dc.contributor.author Zhouf, Daniel
dc.date.accessioned 2018-08-30T07:39:28Z
dc.date.available 2018-08-30T07:39:28Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-06-28
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/71523
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá pozitivním a negativním vlivem látek nebílkovinného charakteru na tvorbu a stabilitu pěny piva. Dále je práce věnována samovolnému přepěňování piva, tzv. gushingu a zákalu piva. V experimentální části byla stanovena antioxidační aktivita vybraných vzorků piv pomocí spektrofotometrických technik ABTS a DPPH a celkový obsah fenolických látek pomocí metody dle Folin - Ciocalteu. cze
dc.format 50 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject pivní pěna cze
dc.subject gushing cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject fenolické látky cze
dc.subject beer foam eng
dc.subject burning eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject phenolic substances eng
dc.title Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva cze
dc.title.alternative Influence of nonprotein compounds on stability and formation of beer foam eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-08-21
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the positive and negative influence of non-proteinaceous compounds on the formation and stability of beer foam. Furthermore, the work is devoted to the spontaneous overfoaming of beer, so called gushing and beer turbidity. In the experimental part the antioxidant activity of selected beer samples was determined by ABTS and DPPH spectrophotometric techniques and the total content of phenolic substances by means of Folin - Ciocalteu method. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Farmakochemie a medicinální materiály cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38289
dc.thesis.degree-program Farmakochemie a medicinální materiály cze
dc.description.defence Kaskádový efekt u piva, zhodnocení práce cze
dc.identifier.stag 33014
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet