dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Zhouf, Daniel |
|
dc.date.accessioned |
2018-08-30T07:39:28Z |
|
dc.date.available |
2018-08-30T07:39:28Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-06-28 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/71523 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá pozitivním a negativním vlivem látek nebílkovinného charakteru na tvorbu a stabilitu pěny piva. Dále je práce věnována samovolnému přepěňování piva, tzv. gushingu a zákalu piva.
V experimentální části byla stanovena antioxidační aktivita vybraných vzorků piv pomocí spektrofotometrických technik ABTS a DPPH a celkový obsah fenolických látek pomocí metody dle Folin - Ciocalteu. |
cze |
dc.format |
50 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pivní pěna |
cze |
dc.subject |
gushing |
cze |
dc.subject |
antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
fenolické látky |
cze |
dc.subject |
beer foam |
eng |
dc.subject |
burning |
eng |
dc.subject |
antioxidant activity |
eng |
dc.subject |
phenolic substances |
eng |
dc.title |
Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva |
cze |
dc.title.alternative |
Influence of nonprotein compounds on stability and formation of beer foam |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2018-08-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the positive and negative influence of non-proteinaceous compounds on the formation and stability of beer foam. Furthermore, the work is devoted to the spontaneous overfoaming of beer, so called gushing and beer turbidity.
In the experimental part the antioxidant activity of selected beer samples was determined by ABTS and DPPH spectrophotometric techniques and the total content of phenolic substances by means of Folin - Ciocalteu method. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D38289 |
|
dc.thesis.degree-program |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.description.defence |
Kaskádový efekt u piva, zhodnocení práce |
cze |
dc.identifier.stag |
33014 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |