Digitální knihovnaUPCE
 

Problematika provádění kvasného procesu v přítomnosti organických rozpouštědel omezeně mísitelných s vodou

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Teoretická část diplomové práce se zabývá přehledem kvasných procesů vhodných pro získávání organických chemikálií z obnovitelných zdrojů. Obsahuje výčet stresových faktorů, které mohou ovlivnit průběh a výkonnost fermentace a porovnání separačních metod vhodných pro extrakci alkoholů z kvasného média. Experimentální část diplomové práce je zaměřená na vhodné modelové rozpouštědlové systémy potenciálně použitelné pro extrakci ethanolu z kvasného média a ověření možnosti jejich použití pro kontinuální extrakci kvasných produktů.

Rozsah stran

76 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Analýza biologických materiálů

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

D37706

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna ( studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

etanol, organická rozpouštědla, extraktivní fermentace, Saccharomyces cerevisiae, stresové faktory, ethanol, organic solvents, extractive fermentation, Saccharomyces cerevisiae, stress factors

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced