Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce

Diplomová práceStatus neznámý
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomova prace je zaměřena na využiti disperzni kapalinove mikroextrakce ve spojeni s kapalinovou chromatografii s UV detekci pro stanoveni alfa- a beta-hořkych kyselin v klasickem pivu a v pivu chmelenem za studena. V teoreticke časti jsou popsany různe způsoby modifikace disperzni kapalinove mikroextrakce, možnosti spojeni teto mikroextrakce s kapalinovou chromatografii a dalšimi technikami. Zaměřena je i na vyrobu piva, popis různych způsobů chmeleni a stanoveni latek obsaženych v pivu, zejmena těkavych latek a hořkych kyselin. V experimentalni časti byly nejprve optimalizovany podminky 4 disperznich kapalinovych mikroextrakci využivajici ztuhnuti organicke kapky (DLLME-SFO, AA-LLME-SFO, UA-LLME-SFO, UA-DLLME-SFO), ze kterych byla vybrana nejvhodnějši mikroextrakce pro stanoveni hořkych kyselin. Dale jsou prezentovany vysledky analyzy realnych vzorků piv a porovnani množstvi hořkych kyselin v pivech chmelenych klasicky a pivech chmelenych za studena.

Rozsah stran

100 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D38768

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna ( studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

disperzní kapalinová mikroextrakce, kapalinová chromatografie, pivo, studené chmelení, hořké kyseliny, dispersive liquid-liquid microextraction, liquid chromatography, beer, dry-hopping, bitter acids

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced