dc.contributor.advisor |
Bartoš, Martin |
|
dc.contributor.author |
Žemličková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2018-06-14T06:03:21Z |
|
dc.date.available |
2018-06-14T06:03:21Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-05-09 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/70750 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce je tvořena dvěma částmi - teoretickou a experimentální.
Teoretická část je zaměřena na vitamíny B3, B5 a B9, popis jejich chemických vlastností,
výrobu, roli v organismu a výskyt v potravinách a nápojích. Je zde také zmíněno stanovení
těchto vitamínů v potravinách a potravinových doplňcích se zaměřením na elektromigrační
separační techniky.
V experimentální části jsou prezentovány výsledky izotachoforetického stanovení
vybraných vitamínů skupiny B v léčivých přípravcích. Nacházejí se zde také výsledky
zkoušek stability těchto vitamínů. |
cze |
dc.format |
89 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vitamíny |
cze |
dc.subject |
kyselina nikotinová |
cze |
dc.subject |
nikotinamid |
cze |
dc.subject |
kyselina pantothenová |
cze |
dc.subject |
pantothenan vápenatý |
cze |
dc.subject |
kyselina listová |
cze |
dc.subject |
izotachoforéza |
cze |
dc.subject |
stanovení |
cze |
dc.subject |
vitamins |
eng |
dc.subject |
nicotinic acid |
eng |
dc.subject |
nicotinamide |
eng |
dc.subject |
pantothenic acid |
eng |
dc.subject |
calcium pantothenate |
eng |
dc.subject |
Folic acid |
eng |
dc.subject |
isotachophoresis |
eng |
dc.subject |
determination |
eng |
dc.title |
Izotachoforetické stanovení vitaminů skupiny B aniontového charakteru |
cze |
dc.title.alternative |
Isotachophoretic determination of anionic B vitamins |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Chýlková, Jaromíra |
|
dc.date.accepted |
2018-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis is consisted of two parts - theoretical and experimental. The
theoretical part is focused on the description of chemical properties, production, role in the
organism and presence of vitamins B3, B5 and B9 in food and beverages. Determination of
these vitamins in food and food supplements with a focus on electromigration separation
techniques is also mentioned.
In the experimental part the results of isotachophoretic determination of selected
B vitamins in food supplements are presented. There are also mentioned the results of the
vitamin stability tests. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Analytická chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D38795 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
35589 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |