Izotachoforetické stanovení vitaminů skupiny B aniontového charakteru

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Bartoš, Martin
dc.contributor.author Žemličková, Lenka
dc.date.accessioned 2018-06-14T06:03:21Z
dc.date.available 2018-06-14T06:03:21Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-05-09
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70750
dc.description.abstract Tato diplomová práce je tvořena dvěma částmi - teoretickou a experimentální. Teoretická část je zaměřena na vitamíny B3, B5 a B9, popis jejich chemických vlastností, výrobu, roli v organismu a výskyt v potravinách a nápojích. Je zde také zmíněno stanovení těchto vitamínů v potravinách a potravinových doplňcích se zaměřením na elektromigrační separační techniky. V experimentální části jsou prezentovány výsledky izotachoforetického stanovení vybraných vitamínů skupiny B v léčivých přípravcích. Nacházejí se zde také výsledky zkoušek stability těchto vitamínů. cze
dc.format 89 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamíny cze
dc.subject kyselina nikotinová cze
dc.subject nikotinamid cze
dc.subject kyselina pantothenová cze
dc.subject pantothenan vápenatý cze
dc.subject kyselina listová cze
dc.subject izotachoforéza cze
dc.subject stanovení cze
dc.subject vitamins eng
dc.subject nicotinic acid eng
dc.subject nicotinamide eng
dc.subject pantothenic acid eng
dc.subject calcium pantothenate eng
dc.subject Folic acid eng
dc.subject isotachophoresis eng
dc.subject determination eng
dc.title Izotachoforetické stanovení vitaminů skupiny B aniontového charakteru cze
dc.title.alternative Isotachophoretic determination of anionic B vitamins eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Chýlková, Jaromíra
dc.date.accepted 2018-06-04
dc.description.abstract-translated This diploma thesis is consisted of two parts - theoretical and experimental. The theoretical part is focused on the description of chemical properties, production, role in the organism and presence of vitamins B3, B5 and B9 in food and beverages. Determination of these vitamins in food and food supplements with a focus on electromigration separation techniques is also mentioned. In the experimental part the results of isotachophoretic determination of selected B vitamins in food supplements are presented. There are also mentioned the results of the vitamin stability tests. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Analytická chemie cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38795
dc.thesis.degree-program Chemie cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 35589
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet