Izotachoforetické stanovení triethanolaminu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Bartoš, Martin
dc.contributor.author Lenčová, Jana
dc.date.accessioned 2018-06-14T06:03:19Z
dc.date.available 2018-06-14T06:03:19Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-05-10
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/70748
dc.description.abstract Tato práce se zabývá izotachoforetickým stanovením triethanolaminu v kosmetických přípravcích. Analýza byla provedena kapilární izotachoforézou v kationtovém módu. Byly hledány optimální reakční podmínky pro separaci triethanolaminu. Optimální separace byla dosažena v elektrolytovém systému s vedoucím elektrolytem o pH 4,6 tvořeným 0,01 M octanem sodným a kyselinou octovou k úpravě pH. Jako koncový elektrolyt byla použita 0,01 M kyselina octová. Optimalizovaný postup stanovení triethanolaminu byl aplikován při analýze reálných vzorků, které byly zakoupeny v obchodní síti. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject triethanolamin cze
dc.subject izotachoforéza cze
dc.subject stanovení cze
dc.subject triethanolamine eng
dc.subject isotachophoresis eng
dc.subject determination eng
dc.title Izotachoforetické stanovení triethanolaminu cze
dc.title.alternative Isotachophoretic determination of triethanolamine eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Mikysek, Tomáš
dc.date.accepted 2018-06-05
dc.description.abstract-translated This thesis is dealing with isotachophoretic determination of triethanolamine in cosmetic products. The analysis was performed by capillary isotachophoresis in cationic mode. Optimal reaction conditions for separation of triethanolamine have been found. Optimal separation was done in electrolyte system with leading electrolyte of pH 4.6, which was consisted of 0.01 M sodium acetate and acetic acid for adjusting of pH value. The 0.01 M acetic acid was used as a terminating electrolyte. The optimized procedure of triethanolamine determination was applied to the analysis of real samples, which was bought in shop network. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38773
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student, v průběhu obhajoby seznámil členy komise s cíly, úkoly a výsledky své práce. cze
dc.identifier.stag 35587
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet