Digitální knihovnaUPCE
 

Identifikace produktů vzniklých konverzí vybraných aminokyselin po jejich izotachoforetické separaci

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2018

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce je tvořena dvěma částmi - teoretickou a experimentální. První část je zaměřena na aminokyseliny. Nejprve je pojednáváno obecně o aminokyselinách, jejich struktuře, rozdělení a vlastnostech. Dále se diplomová práce zabývá reakcemi aminokyselin, jejich stanovením, a nakonec jsou zmíněny podrobnější informace o vybraných aminokyselinách (prolin, hydroxyprolin, kyselina asparagová a asparagin). Druhá část je zaměřena na konverzi vybraných aminokyselin pomocí van Slykeovy reakce, což je reakce aminokyseliny s dusitanem sodným a kyselinou octovou. Vzniklé sloučeniny jsou izotachoforeticky analyzovány v aniontovém modu. Během analýzy jsou odebírány v určitém čase za pomoci mikropreparativního kohoutu a následně ověřena jejich struktura pomocí hmotnostní spektrometrie.

Rozsah stran

74 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Analytická chemie

Studijní program

Chemie

Signatura tištěné verze

D38781

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna ( studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

aminokyseliny, prolin, hydroxyprolin, asparagin, kyselina asparagová, konverze, van Slykeova reakce, amino acids, proline, hydroxyproline, asparagine, aspartic acid, conversion, Van Slyke reaction

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced