Digitální knihovnaUPCE
 

Antimikrobiální vlastnosti nových enterocinů

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

První část práce je věnovaná bakteriocinům, tj. antimikrobiálně působícím peptidům, a to převážně jejich dělení a charakteristice jednotlivých skupin. Druhá část bakalářské práce je zaměřená již konkrétněji na enterociny bakteriociny produkované enterokoky. V této části se text zabývá hlavně vlastnostmi a využitím nově objevených enterocinů.

Rozsah stran

62 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Klinická biologie a chemie

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

D36658

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

bakteriociny, enterociny, antimikrobiální působení, peptidy, kažení potravin, bacteriocins, enterocins, antimicrobial effects, peptides, food spoilage

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced