dc.contributor.advisor |
Šilha, David |
|
dc.contributor.author |
Francová, Pavlína
|
|
dc.date.accessioned |
2017-09-19T08:25:32Z |
|
dc.date.available |
2017-09-19T08:25:32Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-07-04 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/69419 |
|
dc.description.abstract |
První část práce je věnovaná bakteriocinům, tj. antimikrobiálně působícím peptidům, a to převážně jejich dělení a charakteristice jednotlivých skupin. Druhá část bakalářské práce je zaměřená již konkrétněji na enterociny bakteriociny produkované enterokoky. V této části se text zabývá hlavně vlastnostmi a využitím nově objevených enterocinů. |
cze |
dc.format |
62 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
bakteriociny |
cze |
dc.subject |
enterociny |
cze |
dc.subject |
antimikrobiální působení |
cze |
dc.subject |
peptidy |
cze |
dc.subject |
kažení potravin |
cze |
dc.subject |
bacteriocins |
eng |
dc.subject |
enterocins |
eng |
dc.subject |
antimicrobial effects |
eng |
dc.subject |
peptides |
eng |
dc.subject |
food spoilage |
eng |
dc.title |
Antimikrobiální vlastnosti nových enterocinů |
cze |
dc.title.alternative |
Antimicrobial properties of new enterocins |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2017-08-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
The first part of the thesis is devoted to bacteriocins, ie antimicrobial-acting peptides, mainly their division and the characteristics of individual groups. The second part of the bachelor thesis is focused more specifically on enterocines - bacteriocins produced by enterococci. In this part it deals mainly with properties and utilization of newly discovered enterocines. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Klinická biologie a chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D36658 |
|
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.description.defence |
1. Prezentace výsledků bakalářské práce. 2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k BP. |
cze |
dc.identifier.stag |
32752 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |