Antimikrobiální vlastnosti nových enterocinů
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2017
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
První část práce je věnovaná bakteriocinům, tj. antimikrobiálně působícím peptidům, a to převážně jejich dělení a charakteristice jednotlivých skupin. Druhá část bakalářské práce je zaměřená již konkrétněji na enterociny bakteriociny produkované enterokoky. V této části se text zabývá hlavně vlastnostmi a využitím nově objevených enterocinů.
Rozsah stran
62 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Klinická biologie a chemie
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
D36658
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
bakteriociny, enterociny, antimikrobiální působení, peptidy, kažení potravin, bacteriocins, enterocins, antimicrobial effects, peptides, food spoilage