Výživa ženy v těhotenství
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2017
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se věnuje výživě ženy v těhotenství. Největší část mé práce se zabývá změnami v organismu těhotné ženy, týkající se příjmu makronutrientů, mikronutrientů a tekutin. Podrobně zde popisuji vliv sacharidů, bílkovin a lipidů v těhotenství, dále také působení vitamínů a biogenních prvků. V další části, která je obohacena o vývoj plodu, je tato problematiku rozdělena do jednotlivých trimestrů. V závěru se krátce věnuji vlivu toxických látek na těhotnou ženu a plod.
Rozsah stran
56 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Zdravotní laborant
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
D36663
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
těhotenství, výživy, makronutrienty, mikronutrienty, tekutiny, toxické látky, pregnancy, nutrition, macronutrients, micronutrients, fluids, toxic substances