Digitální knihovnaUPCE
 

Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismu

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2017

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se věnuje kyselinotvorným a zásadotvorným potravinám. Popisuje jednotlivé složky potravin, které v organismu reagují zásadotvorně nebo kyselinotvorně. Další část je stručně věnovaná stanovení kyselosti vybraných potravin. V práci jsou také diskutována možná rizika související s konzumací kyselinotvorné stravy. V závěru práce jsou popsána některá dietní opatření, která využívají kyselinotvorných a zásadotvorných potravin.

Rozsah stran

46 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D37299

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

kyselost, překyselení, kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, kyselinotvorné a zásadotvorné složky, acidity, hyperacidity, acidifying and alkalizing food, acid-forming nutrients, alkali-forming nutrients

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced