dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
|
dc.contributor.author |
Škraňková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2017-09-19T08:24:47Z |
|
dc.date.available |
2017-09-19T08:24:47Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-06-21 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/69355 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je rešerší, která se zabývá syrovátkovými proteiny ve výživě, které jsou velmi ceněnou a vyhledávanou složkou. Syrovátkové proteiny jsou využívány především jako součást doplňků stravy sportovců, ale i v kojenecké výživě nebo ve zdravotnictví při speciálních požadavcích na výživu. Syrovátkové proteiny jsou kvalitní mléčné proteiny charakteristické vysokým obsahem esenciálních aminokyselin a aminokyselin s rozvětveným řetězcem.
Dále se tato bakalářská práce zabývá sójovými koncentráty a jejich porovnáním se syrovátkovými proteiny jakožto zdroji živočišných a rostlinných bílkovin. |
cze |
dc.format |
45 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
syrovátka |
cze |
dc.subject |
syrovátková bílkovina |
cze |
dc.subject |
bílkovina |
cze |
dc.subject |
koncentráty |
cze |
dc.subject |
sója |
cze |
dc.subject |
výživa |
cze |
dc.subject |
whey |
eng |
dc.subject |
whey protein |
eng |
dc.subject |
protein |
eng |
dc.subject |
concentrate |
eng |
dc.subject |
soya |
eng |
dc.subject |
nutrition |
eng |
dc.title |
Syrovátkové koncentráty ve výživě |
cze |
dc.title.alternative |
Whey proteins in nutrition |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2017-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bacherol thesis is focused on importance of whey proteins in nutrition, which are very valued and sought-after component. Whey proteins are used mainly as a part of dietary supplements for athletes, but also in baby nutrition or healthcare with special nutrition requirements. Whey proteins are quality milk proteins characterized by high content of essential amino-acids and amino-acid with branched chain.
This thesis is also focused on comparison with soy concentrates as the source of animal and plant proteins. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37305 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
{Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33190 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |