Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie
dc.contributor.author Vitoušová, Kristýna
dc.date.accessioned 2017-09-19T08:24:47Z
dc.date.available 2017-09-19T08:24:47Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-07-24
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/69354
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zaměřuje na nový druh funkční potraviny, a to Chia semena. První část se zabývá obecnou charakteristikou a vlastnostmi Chia semen. Následně je rozebráno jejich složení a obsah nejdůležitějších složek, zejména antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Jsou popsány jejich vlastnosti, využití a vliv na lidské zdraví. A v poslední řadě jsou zmíněny analytické metody, využívané při stanovování uvedených komponent v Chia semenech. cze
dc.format 44 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Chia semena cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject esenciální mastné kyseliny cze
dc.subject Chia seeds eng
dc.subject antioxidants eng
dc.subject essential fatty acids eng
dc.title Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin cze
dc.title.alternative Chia seeds as a source of antioxidants and essential fatty acids eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2017-08-23
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis focuses on a new type of functional food, Chia seeds. The general characteristics and properties of Chia seeds are mentioned in the first part. Than their composition and content of the most important components, especially antioxidants and essential fatty acids is summarized. Their properties, use and effects on human health are described. Finally, the analytical methods used in determination these components in Chia seeds are mentioned. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37301
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. cze
dc.identifier.stag 33176
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet