dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
|
dc.contributor.author |
Vitoušová, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2017-09-19T08:24:47Z |
|
dc.date.available |
2017-09-19T08:24:47Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-07-24 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/69354 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nový druh funkční potraviny, a to Chia semena. První část se zabývá obecnou charakteristikou a vlastnostmi Chia semen. Následně je rozebráno jejich složení a obsah nejdůležitějších složek, zejména antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Jsou popsány jejich vlastnosti, využití a vliv na lidské zdraví. A v poslední řadě jsou zmíněny analytické metody, využívané při stanovování uvedených komponent v Chia semenech. |
cze |
dc.format |
44 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Chia semena |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
esenciální mastné kyseliny |
cze |
dc.subject |
Chia seeds |
eng |
dc.subject |
antioxidants |
eng |
dc.subject |
essential fatty acids |
eng |
dc.title |
Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin |
cze |
dc.title.alternative |
Chia seeds as a source of antioxidants and essential fatty acids |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2017-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis focuses on a new type of functional food, Chia seeds. The general characteristics and properties of Chia seeds are mentioned in the first part. Than their composition and content of the most important components, especially antioxidants and essential fatty acids is summarized. Their properties, use and effects on human health are described. Finally, the analytical methods used in determination these components in Chia seeds are mentioned. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37301 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33176 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |