Vitamín K v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie
dc.contributor.author Tobiášová, Hana
dc.date.accessioned 2017-09-19T08:24:46Z
dc.date.available 2017-09-19T08:24:46Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-06-22
dc.identifier Univerzitní knihovna cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/69352
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na vitamín K, hlavně na jeho tři formy K1, K2 a K3. V první části je popsána jeho struktura, kde se nejčastěji vyskytuje, a jeho chemické a biochemické funkce. Další část je zaměřena na jeho výskyt a formu v potravinách a potravinových doplňcích. Jsou shrnuty i informace o tom, jaká onemocnění může vyvolat nedostatek vitaminu K. Dále jsou uvedeny metody stanovení vitaminu K, jako je diferenčně pulsní polarografie a vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC), která se jeví jako nejvhodnější metoda ke stanovení obsahu vitaminu K. cze
dc.format 29 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamín K cze
dc.subject fyllochion cze
dc.subject menachinon cze
dc.subject chromatografie cze
dc.subject hypovitaminóza cze
dc.subject vitamin K eng
dc.subject phylloquinone eng
dc.subject menaquinone eng
dc.subject chromatography eng
dc.subject hypovitaminosis eng
dc.title Vitamín K v potravinách cze
dc.title.alternative Vitamine K in foodstuffs eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2017-08-23
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on vitamin K, mainly on its three forms K1, K2 and K3. In the first part there are description of its structure, where it is most common, and its chemical and biochemical functions. The next part is focused on its occurrence and its form in food and food supplements. Further, diseases caused by vitamin K deficiency are mentioned. Finally, methods used for laboratory determination of vitamin K, which are differential pulse polarography and especially by high performance liquid chromatography (HPLC) which seems to be the most appropriate method for determination of vitamin K. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37304 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. cze
dc.identifier.stag 30310
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet