dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Šebková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2017-06-22T06:10:04Z |
|
dc.date.available |
2017-06-22T06:10:04Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-05-31 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/68456 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na analýzu aminokyselin v medovinách pomocí HPLC, kvantitativní stanovení prolinu a optimalizaci chromatografické separace aminokyselin v medovinách. Aminokyseliny byly nejprve z medovin extrahovány, poté derivatizovány dansylchloridem a nakonec stanoveny kapalinovou chromatografií ve spojení s fluorescenčním detektorem. Jako mobilní fáze byla použita směs acetonitrilu a vody s přídavkem triethylaminu a kyseliny mravenčí. |
cze |
dc.format |
51 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
medoviny |
cze |
dc.subject |
aminokyseliny |
cze |
dc.subject |
prolin |
cze |
dc.subject |
kapalinové chromatografie |
cze |
dc.subject |
extrakce tuhou fází |
cze |
dc.subject |
derivatizace |
cze |
dc.subject |
mead |
eng |
dc.subject |
aminoacids |
eng |
dc.subject |
proline |
eng |
dc.subject |
liquid chromatography |
eng |
dc.subject |
solid phase extraction |
eng |
dc.subject |
derivatization |
eng |
dc.title |
Stanovení aminokyselin obsažených v medovinách s využitím kapalinové chromatografie |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of aminoacids in meads using liquid chromatography |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Švecová, Blanka |
|
dc.date.accepted |
2017-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on analysis of aminoacids in mead by HPLC, quantitative determination of proline and optimization of chromatographic separation of amino acids in mead. The amino acids were first extracted from the mead, then derivatized with dansyl chloride and ultimately determined by liquid chromatography in conjunction with the fluorescence detector. A mixture of acetonitrile and water with addition of triethylamine and formic acid was used as the mobile phase. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37229 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka úspěšně obhájila diplomovu práci a zodpověděla otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33349 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |