dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Zapletal, Tomáš
|
|
dc.date.accessioned |
2017-06-22T06:09:59Z |
|
dc.date.available |
2017-06-22T06:09:59Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-05-15 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/68449 |
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry u laboratorně připravených vzorků pohankových sušenek. V závěru práce jsou uvedena naměřená data, která byla porovnána s odbornou literaturou. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
syrová strava |
cze |
dc.subject |
pohanka |
cze |
dc.subject |
antioxidační kapacita |
cze |
dc.subject |
sušení |
cze |
dc.subject |
stabilita tuků |
cze |
dc.subject |
raw food |
eng |
dc.subject |
buckwheat |
eng |
dc.subject |
antioxidant capacity |
eng |
dc.subject |
drying |
eng |
dc.subject |
stability of fats |
eng |
dc.title |
Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek |
cze |
dc.title.alternative |
The effect of moderate drying temperatures on the quality of buckwheat-based cookies |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Moťková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2017-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the quality parameters of buckwheat-based cookies during drying at moderate temperatures. Several types of alternative dietary lifestyles as well as ingredients used for cookies preparation and analytical methods are described in the theoretical part. The experimental part was focused on the determination of the chosen quality parameters in laboratory-prepared buckwheat cookies. The results were compared with scholarly literature. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D37227 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student úspěšně obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
33337 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |