Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Zapletal, Tomáš
dc.date.accessioned 2017-06-22T06:09:59Z
dc.date.available 2017-06-22T06:09:59Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-05-15
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/68449
dc.description.abstract Tato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry u laboratorně připravených vzorků pohankových sušenek. V závěru práce jsou uvedena naměřená data, která byla porovnána s odbornou literaturou. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject syrová strava cze
dc.subject pohanka cze
dc.subject antioxidační kapacita cze
dc.subject sušení cze
dc.subject stabilita tuků cze
dc.subject raw food eng
dc.subject buckwheat eng
dc.subject antioxidant capacity eng
dc.subject drying eng
dc.subject stability of fats eng
dc.title Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek cze
dc.title.alternative The effect of moderate drying temperatures on the quality of buckwheat-based cookies eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Moťková, Petra
dc.date.accepted 2017-06-05
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the quality parameters of buckwheat-based cookies during drying at moderate temperatures. Several types of alternative dietary lifestyles as well as ingredients used for cookies preparation and analytical methods are described in the theoretical part. The experimental part was focused on the determination of the chosen quality parameters in laboratory-prepared buckwheat cookies. The results were compared with scholarly literature. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37227
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student úspěšně obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. cze
dc.identifier.stag 33337
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet